Zonne-energie

zonne-energie

De zon geeft ons al miljoenen jaren warmte en licht. Gratis. Dankzij zonnepanelen kan dit licht worden omgezet in energie. Goed voor het klimaat én uw energierekening.

Laptop, TV, vaatwasser, wasmachine: in huis zijn steeds meer apparaten te vinden die stroom nodig hebben. Ons energieverbruik is hoger dan ooit. Daarmee neemt ook de noodzaak toe om massaal over te stappen op duurzame energie, zoals zonne-energie.

Bij zonne-energie zetten zonnepanelen Iicht om in stroom. Dit proces heet fotovoltaisch effect. Op een zonnepaneel zijn zonnecellen gemonteerd die bestaan uit twee lagen silicium, een grondstof die wordt gewonnen uit zand. Wanneer licht op een zonnecel valt, wordt de ene laag Silicium positief en de andere laag negatief geladen. Hierdoor ontstaat elektriciteit.

Op de websites van de aangesloten bedrijven kunt u een daktest doen om te bepalen hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen en krijgt u inzicht in wat zij voor u kunnen betekenen. Uiteraard is geen dak hetzelfde. Bij interesse komt er daarom ook een adviseur bij u langs om uw woonsituatie te beoordelen en een advies op maat te geven.

Voordelen zonnepanelen

  • Een lagere energierekening
  • Goed voor milieu
  • Verhogen de waarde van je huis
  • Kosten verdienen zich altijd terug
  • Meer onafhankelijkheid

 

HAAL DE ZON IN HUIS!

Overstappen op zonne-energie kunt u op allerlei manieren regelen, bijvoorbeeld via Valkenswaard Bespaard. De partners waar gemeente Valkenswaard mee samen werkt aan verduurzaming zijn:

 

Geschikte bedrijven voor uw zonne-energie

Pure SolarPureSolar bedient het mkb, agrarische sector en particulieren in de regio Valkenswaard en omgeving. De onderneming is geheel gespecialiseerd op zonnepaneelsystemen. Wij komen altijd ter plekke kijken wat de mogelijkheden zijn en u krijgt hiervoor een uitgebreid advies. Elk systeem vereist maatwerk om tot de beste oplossing te komen. Pure Solar biedt deze maatwerkoplossingen en ontzorgt de klant van a tot z. 

 

Ga naar de bedrijfspagina

123 EnergieBij 123Energie houden we het aanschaffen van zonnepanelen graag simpel – overstappen op zonnestroom moet namelijk leuk en makkelijk zijn. Daarom heeft 123Energie een baanbrekend product ontwikkeld. Een zonnepanelensysteem zonder investering, maar wel verdienen. 123Energie bespaart je tijd en moeite en geeft je er de garantie van kwaliteit voor terug.

 

Ga naar de bedrijfspagina

Installatiebedrijf VerspeekInstallatiebedrijf Verspeek staat voor u klaar, 7 dagen per week! Wij zijn een klein maar modern en gespecialiseerd installatiebedrijf en bestaan als familiebedrijf nu ruim 25 jaar. In de loop der jaren hebben wij in en om Valkenswaard een grote klantenkring van particulieren, kleine en middelgrote bedrijven en bedrijven in de agrarische sector opgebouwd.

Ga naar de bedrijfspagina

15 mei 2015
Categorie: Algemeen

Nul-op-de-meterrenovatie in één dag

In Tilburg hebben Tiwos en Ballast Nedam het eerste prototype gerealiseerd van een jaren ’50 rijtjeswoning naar een energieneutrale woning. De nul-op-de-meterrenovatie dient nu ook toegepast te worden op de rest van de straat.


8 april 2015
Categorie: Algemeen

Geef koolmonoxide geen kans

Jaarlijks sterven er nog steeds 11 mensen aan de gevolgen van een koolstofmonoxide vergiftiging. Dat zijn er 11 teveel. Daarom hebben de Brandweer Nederland en de Brandwondenstichting afgelopen februari campagne gevoerd om dit aantal naar beneden te schroeven.

Wat is het? En hoe ben ik veilig?