Warmtepompen

warmtepompen

Je zult het niet snel verwachten maar ook jij hebt in huis waarschijnlijk een warmtepomp. Een koelkast zorgt er namelijk voor dat hij de warmte van binnen (in de koelkast) naar buiten (achter de koelkast) transporteert! Dat is nu precies ook de werking van een warmtepomp voor het verwarmen van je woning. Hieronder een shematische weergave van de werking van een warmtepomp:

Werking warmtepomp

De werking van een warmtepomp

Een warmtepomp voorziet een woning van verwarming en warm water, net zoals een CV-ketel of een zonneboiler. Buitenlucht of bodemwater wordt langs een vloeistof in de warmtepomp geleid. Deze vloeistof neemt de warmte op uit de warmtebron. De pomp drukt deze vloeistof samen waardoor de temperatuur toeneemt. De warmte wordt afgegeven aan bijvoorbeeld het verwarmingssysteem van de waterleidingen. Warmtepompsystemen zijn erg efficiënt. Het rendement voor verwarming ligt tussen de 140 en 200 procent. Ook kunnen sommige warmtepompen uw woning in de zomer koelen.

Verschillen warmtepomp

Een warmtepomp kan de lucht verwarmen in een woning, maar ook het cv-water is voortaan prima mogelijk. Zelfs tot temperaturen van -25 graden buiten! Voordelen van een lucht warmtepomp zijn:

 

  • Tot -15 °C buitentemperatuur geen verlies in verwarmingscapaciteit
  • Uitermate geschikt als hoofdverwarming
  • Geen bron benodigd, hierdoor makkelijk te installeren
  • Uiteraard ook geschikt om te koelen
  • Energielabel A, voldoet aan de EIA-regeling 2010

Warmtepomp voorbeeld

Een voorbeeld van een buiten unit

Heeft u interesse of wilt u meer weten over de werking van een warmtepomp, wij helpen u graag verder!

Geschikte bedrijven voor uw warmtepompen

Installatiebedrijf VerspeekInstallatiebedrijf Verspeek staat voor u klaar, 7 dagen per week! Wij zijn een klein maar modern en gespecialiseerd installatiebedrijf en bestaan als familiebedrijf nu ruim 25 jaar. In de loop der jaren hebben wij in en om Valkenswaard een grote klantenkring van particulieren, kleine en middelgrote bedrijven en bedrijven in de agrarische sector opgebouwd.

Ga naar de bedrijfspagina

Alwako Installaties BVZeggen wat je doet en doen wat je zegt. Dat is bij Alwako Installaties bv de normaalste zaak van de wereld. Alwako is groot geworden door kwaliteit te leveren en een uitstekende service te bieden. Zo doen we dat al ruim 30 jaar. Naar volle tevredenheid van onze klanten.

                                           

                                              Ga naar de bedrijfspagina

15 mei 2015
Categorie: Algemeen

Nul-op-de-meterrenovatie in één dag

In Tilburg hebben Tiwos en Ballast Nedam het eerste prototype gerealiseerd van een jaren ’50 rijtjeswoning naar een energieneutrale woning. De nul-op-de-meterrenovatie dient nu ook toegepast te worden op de rest van de straat.


8 april 2015
Categorie: Algemeen

Geef koolmonoxide geen kans

Jaarlijks sterven er nog steeds 11 mensen aan de gevolgen van een koolstofmonoxide vergiftiging. Dat zijn er 11 teveel. Daarom hebben de Brandweer Nederland en de Brandwondenstichting afgelopen februari campagne gevoerd om dit aantal naar beneden te schroeven.

Wat is het? En hoe ben ik veilig?