CV Ketels

cv-ketels

Het gasverbruik in een woning wordt grotendeels bepaalt door de cv-ketel en de installatie die de warmte afgeeft aan de woning. Een cv-ketel zet gas om in warmte, dat wordt gebruik voor het opwarmen van de woning of het bereiden van het warm water.

 

Cv-ketels zijn onder te verdelen in drie soorten:

 

  1. De conventionele CV-ketel. Deze heeft een rendement van 70 tot 80% procent. Dat wil zeggen dat 20 tot 30% van de gebruikte energie via de schoorsteen verloren gaat.
  2. De VR-ketel (verbeterd rendement) Welke een rendement heeft tussen 75 en 85 %.
  3. De HR-ketel (hoog rendement) Dit type cv-ketel heeft een rendement tussen de 100 en 107 procent. Dit is het meest zuinige toestel.

Conventionele CV-ketelHR-ketel

Conventionele cv-ketel Een nieuwe HR-ketel

 

Dus het laten vervangen van de cv-ketel kan u jaarlijks veel besparing opleveren. Maar een nieuw toestel is niet alleen goed voor u portemonnee, het is ook goed voor uw veiligheid! De oudere toestellen zijn namelijk vaak zo genaamde open-verbrandingstoestellen. Voorbeelden zijn geisers, haarden en de oudere typen CV-ketels. Bij het slecht functioneren van die toestellen kan CO (koolmonoxide) vrij komen, dat bij open systemen ook in de woning terecht kan komen.

 

Maar niet alleen het type cv-ketel is van belang voor het verbruik van de gas hoeveelheid. Ook de thermostaat heeft hier effect op. Heeft u bijvoorbeeld nog een “oude fietsbel” of een thermostaat met batterijen erin, dan geeft hij alleen het commando van aan/uit door naar de cv-ketel.

Fietsbel ThermostaatBatterijgevoede thermostaat

Fietsbel Batterij gevoede thermostaat

 

De nieuwe generatie thermostaten hebben een bus-communicatie ( oftewel ze praten met de cv-ketel). Om jullie dit uit te leggen hier een voorbeeld:

 

  • Het is 19 graden in de woonkamer en je wilt het 20 graden hebben.
  • De oude thermostaat geeft alleen een signaal “aan” aan de cv-ketel. Deze zal na een tijdje daarom ook vol gaan branden
  • De nieuwe generatie thermostaat praat met de ketel. Dus hij geeft door, de mensen willen maar 1 graden verhoging, dus ga maar branden op 20% want die temp verhoging hebben we zo bereikt.

Thermostaat met buscommunicatieThermostaat met buscommunicatie

Thermostaten met bus communicatie

 

Zo zie je dat niet alleen de cv-ketel van belang is voor het energie verbruik, maar ook de regeling erachter! Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden en welk type cv-ketel het beste bij u past

Geschikte bedrijven voor uw cv-ketels

Installatiebedrijf VerspeekInstallatiebedrijf Verspeek staat voor u klaar, 7 dagen per week! Wij zijn een klein maar modern en gespecialiseerd installatiebedrijf en bestaan als familiebedrijf nu ruim 25 jaar. In de loop der jaren hebben wij in en om Valkenswaard een grote klantenkring van particulieren, kleine en middelgrote bedrijven en bedrijven in de agrarische sector opgebouwd.

Ga naar de bedrijfspagina

Alwako Installaties BVZeggen wat je doet en doen wat je zegt. Dat is bij Alwako Installaties bv de normaalste zaak van de wereld. Alwako is groot geworden door kwaliteit te leveren en een uitstekende service te bieden. Zo doen we dat al ruim 30 jaar. Naar volle tevredenheid van onze klanten.

                                           

                                              Ga naar de bedrijfspagina

15 mei 2015
Categorie: Algemeen

Nul-op-de-meterrenovatie in één dag

In Tilburg hebben Tiwos en Ballast Nedam het eerste prototype gerealiseerd van een jaren ’50 rijtjeswoning naar een energieneutrale woning. De nul-op-de-meterrenovatie dient nu ook toegepast te worden op de rest van de straat.


8 april 2015
Categorie: Algemeen

Geef koolmonoxide geen kans

Jaarlijks sterven er nog steeds 11 mensen aan de gevolgen van een koolstofmonoxide vergiftiging. Dat zijn er 11 teveel. Daarom hebben de Brandweer Nederland en de Brandwondenstichting afgelopen februari campagne gevoerd om dit aantal naar beneden te schroeven.

Wat is het? En hoe ben ik veilig?