Energielabel

energielabel

Een zuinig huis? Met het energielabel zie je het zo!

Energie label

Bij het kopen of huren van een woning wilt u weten hoe energiezuinig de woning nu eigenlijk is. Met het energielabel ziet u door middel van indeling in klassen en kleuren in één oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is ten opzichte van een vergelijkbare woning.
Energielabel A (donkergroen) is zuinig, energielabel G (rood) is onzuinig. Tijdens de keuring wordt o.a. de mate van isolatie en de zuinigheid van installaties voor verwarming, warm water en ventilatie vastgesteld. Belangrijke informatie, want een energiezuinig huis zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar biedt u ook meer wooncomfort! Elk jaar vormen de energiekosten een groter deel van uw maandlasten. Dit aandeel stijgt jaarlijks met 7%.

Het energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur van de woning. Per 1 januari 2010 is het energielabel vernieuwd. Vanzelfsprekend voldoen wij aan alle gestelde eisen en werkwijzen.
Uiteindelijk leidt een gunstiger label tot een betere verkoopbaarheid van de woning. Het label is 10 jaar geldig en zal in de toekomst misschien wel gebruikt worden in de WOZ bepaling. Een gunstig label kan in de WOZ bepaling misschien wel een korting gaan opleveren in het kader van; “Wie bespaart wordt beloont”

Dubbel voordeel dus.

De opname van de woning dient uitgevoerd te worden door een gecertificeerd adviseur.

Wilt u weten wat in uw woning de mogelijkheden én kosten zijn om uw woning energiezuiniger en comfortabeler te maken? Laat dan een Maatwerkadvies energiebesparing uitvoeren!

 

Energie label Valkenswaard

Download hier een voorbeeld energielabel rapportage

Een standaard energielabel kost u normaal gesproken € 185,00.

Binnen Valkenswaard bespaart wordt het energielabel geleverd voor € 145,00

Hierin zijn de afmeldkosten (certificeringsnummer) van € 35,00 inbegrepen

 

Geschikte bedrijven voor uw energielabel

Woningkeur

Woningkeur Valkenswaard is een onderdeel van Logo Bouwkundig Ingenieursbureau BV

Logo BI bestaat sinds 1993 en houdt zich met name bezig met projectmanagement.

Een onderdeel van Logo BI is Woningkeur Valkenswaard. Een landelijk dekkende franchiseformule waarin Logo BI sinds 2005 participeert.

 

Ga naar de bedrijfspagina

15 mei 2015
Categorie: Algemeen

Nul-op-de-meterrenovatie in één dag

In Tilburg hebben Tiwos en Ballast Nedam het eerste prototype gerealiseerd van een jaren ’50 rijtjeswoning naar een energieneutrale woning. De nul-op-de-meterrenovatie dient nu ook toegepast te worden op de rest van de straat.


8 april 2015
Categorie: Algemeen

Geef koolmonoxide geen kans

Jaarlijks sterven er nog steeds 11 mensen aan de gevolgen van een koolstofmonoxide vergiftiging. Dat zijn er 11 teveel. Daarom hebben de Brandweer Nederland en de Brandwondenstichting afgelopen februari campagne gevoerd om dit aantal naar beneden te schroeven.

Wat is het? En hoe ben ik veilig?